Послать другу | Распечатать
Экономика
12.06.2017

În perioada 5 iunie – 11 iunie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 371 mln lei

În perioada 5 iunie – 11 iunie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 371 mln lei, fiind perfectate per total 8 337 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 45 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 59 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 201 956 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 85 366 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 037 și respectiv 12 872 traversări.

Serviciul Vamal amintește că, începând cu data de 20 februarie a.c.,  verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din țară, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine organelor Poliției și Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.

De asemenea, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

теги:

Комментарии (0)

 

Наверх